Szem (PRA, Cataracta stb.)

2011. március 01.

Szem (PRA, Cataracta stb.)

Szemészeti szűrővizsgálat: Tenyésztők számára 2002. óta szemészeti szűrővizsgálatokat végzünk, hogy a tenyésztésbe vétel előtt a szukák és kanok öröklött szembetegségeit még időben kiszűrhessük. A vizsgálatokról TANÚSÍTVÁNYT állítunk ki, amely igazolás jelentősen növeli a kutya tenyész-értékét.

A szemészeti szűrővizsgálatokat éber állapotban, pupillatágítás mellett végezzük. A vizsgálat fájdalommentes, rövid idő alatt elvégezhető. A vizsgálat után magyar és angol nyelven igazolást adunk ki, entropium, ektropium, perzisztáló pupillaris membran, atresia puncta lacrimalis, trichiasis, dystichiasis, cornea dystrophia, cataracta, luxatio lentis, CEA (collie eye anomalia), retina dysplasia, PRA (progressive retina atrophia) meglétéről, illetve klinikai tünetek hiányában a mentességről. Az öröklött betegségek némelyike, kutya fajtánként különbözőek, genetikai vérteszttel is szűrhetőek, így a homozigóta és a heterozigóta hordozó egyedeket is kiszűrhetjük. A vértesztek jelentős részét külföldi laboratóriumok végzik.

A szemészeti szakrendelésekre előzetes telefonos időpont egyeztetéssel is jelentkezhetnek a 42/451-219 és a +36302060969-es telefonszámokon Dr. Rankli Évánál, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Megjelent: 9943 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. március 04. 16:37
Értékelés:
(4 szavazat)

kórházvezető állatorvos, klinikus kisállatgyógyász szak-állatorvos, ortopédia

Tovább a kategóriában: « Spondylosis (gerinc) Szív »